Program


Menyasszonytánc

Menyasszonytánc

A hol megható, hol pedig drámaian feszült történet a harmincas évek Erdélyében, egy román–magyar–zsidó kisvárosban játszódik. Itt találkozhatnak a szeretetre méltó és természetesen esendő figurákkal, köztük Rózsival, a szép és büszke lánnyal, aki egy váratlan fordulat miatt majdnem elveszíti szerelmét, megbecsültségét és mindent, amiben eddig hitt.

Menyasszonytánc

Az előadás különleges helyet foglal el repertoárunkon, hiszen ez a világ első klezmer-operettje, amely 2006. március 17-én, ősbemutatóként debütált nálunk, nem mellesleg ez volt Béres Attila első nagyszínpadi rendezése a Budapesti Operettszínházban.

A hol megható, hol pedig drámaian feszült történet a harmincas évek Erdélyében, egy román–magyar–zsidó kisvárosban játszódik. Itt találkozhatnak a szeretetre méltó és természetesen esendő figurákkal, köztük Rózsival, a szép és büszke lánnyal, aki egy váratlan fordulat miatt majdnem elveszíti szerelmét, megbecsültségét és mindent, amiben eddig hitt. Megismerhetik Andrást, aki szereti Rózsit, de nincs ereje ahhoz, hogy szembeszálljon az apjával. Aztán a jó öreg Herskovics bácsit, aki eddig minden nehéz helyzetből ügyesen kibújt, most mégis hőssé kell magasztosulnia. Blumnét, aki már csak özvegyasszonyként döbben rá férje félrelépésére és annak különös következményére. Jonelt, a csendőr őrmestert, akit Rózsi kikosarazott, ő mégis mindenáron meg akarja kapni a lányt. No és nem utolsó sorban Majzik nénit, aki egyrészt élő lexikon, másrészt a helység „rengeteg példányban megjelenő” pletykazsákja. Találkozhatnak még a világhírű Budapest Klezmer Band virtuóz tagjaival is, ugyanis a muzsikát az együttes vezetője, Jávori Ferenc Fegya komponálta. Biztosak vagyunk abban, hogy a szívhez szóló, fergeteges ritmusú számok – megnyerve az önök tetszését – igazi slágerekké válnak.

Közreműködik: a Színház Ének- és Balettkara valamint a Budapest Klezmer Band

Ajánló


A Huszka Jenő nagyszerű slágereivel dús operett-álma a szenvedély és a komikum végletes…

Kocsák Tibor-Somogyi Szilárd-Miklós Tibor: Abigél

Dolhai Attila nagyszabású koncertjén a Visszatérés és a Mi muzsikus lelkek című lemezek…

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X